Musik som underhållning

 

Musik är viktigt för människan. Det råder det inga tvivel om. Musiken skapar stämning och känslor, och det finns till och med studier som visar att det lilla barnet i sin mammas mage reagerar på musik. I underhållningsvärlden spelar musiken en viktig roll, och man hittar den i olika skepnader överallt. Antingen som komplement eller som huvudpersonen i underhållningen.

Konserter där vi får lyssna live till vår favoritmusik. Musik som stämningshöjare i filmer och TV-program. Musik som motivationshöjare vid träning och tävling. Lugnande musik för att lättare slappna av. Musik för att öka fokus. Religiösa riter med musik eller musik i olika sammanhang kopplade till kyrkan. Dans till musik, som underhållning eller motion – eller allt på samma gång. Hissmusik. Sporter som baseras på musik. Det är bara några exempel på hur musik fyller en viktig funktion i våra liv, inte minst som underhållning men även i många andra sammanhang.

Shot of a young woman surfing the internet on her laptop at homehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/799607.jpg

Kanske har du själv upplevt vad musiken gör med dig i olika situationer. Har du testat att städa, laga mat, tvätta och diska med musik? Har du provat skillnaden mellan att gå ut och springa med eller utan musik i öronen? Ibland kanske du vill njuta av naturens musik, fåglar som kvittrar, bäckar som porlar och vinden som griper tag i trädens lövtäcke. Också det är musik. Men ibland förhöjs vår energi, motivation och kraft med rätt musik i våra lurar. Musiker som hela tiden tar fram ny musik för vår underhållning skänker glädje. Skulle du själv vilja jobba med musik? Det finns mängder av olika yrkeskategorier som arbetar med musik och underhållning, inte bara själva musikerna. Det krävs arbete i många led för att producera och presentera musik, oavsett om det är för liveframträdande, inspelat i studios, till hissmusik eller för TV- och filmvärlden.

Det är en tuff bransch där konkurrensen är hård, så man får vara beredd på att slita. De flesta som drömmer om att arbeta med musiken och musikunderhållning tycker dock att det är värt slitet och chanstagandet när man väl når fram. Somliga väljer att läsa vid någon av landets musikhögskolor, men det finns många vägar att gå för att nå fram. Så länge man är beredd att lägga ner sin själ i arbetet, för utan själen blir det ingen musik.

Leave a Reply

mts_best