Anordna ett eget Bäst i test

TV-programmet Bäst i test och dess brittiska motsvarighet Taskmaster har blivit väldigt populära. Bäst i test har utnämnts till Sveriges bästa underhållningsprogram och samlar svenskar i alla åldrar framför skärmen. Konceptet är enkelt – samla en grupp och ge dem en uppgift att lösa. Det roliga ligger i hur klurig uppgiften är och deltagarnas lösningsförmåga. En perfekt lek för hemmafesten!

Bjud in till sommarfest

Sommaren är en perfekt tid för att anordna sitt eget Bäst i test. Många test gör sig bäst utomhus för att undvika att ditt hem blir förstört. Du kan tillexempel ge dem testet att få högsta vattenstänket eller kasta ett ägg högst utan att ha sönder det. Eller varför inte släppa en vattenmelon eller vattenballong från så hög höjd som möjligt. Kanske ska de flytta sand från en hink till en annan utan att flytta hinken eller försöka hitta någonting som är gömt i trädgården utan att gå. Det finns många roliga test att ta inspiration från.

Gör det till en heldag

Olika test kommer ta olika lång tid, så varför inte göra det till en heldag? Ta fram grillen och ordna knytkalas för lunch. Gör tester hela eftermiddagen och fira vinnaren med en storslagen festmåltid på kvällen. Tänk på att utse någon som överser testerna så att reglerna följs och poäng kan delas ut. Beroende på hur många som ska delta kan det vara bra att dela in i lag. Då öppnas även möjligheten för lagtester. Garanterat är att ni kommer få minnen för livet och många goda skratt!

I TV-versionen så får vinnaren alltid ett pris på slutet. Ibland är det deltagarna själva som har tagit med sig något. Ibland är det produktionen som står för det. Vandringspokaler är vanliga priser, så varför inte starta en årlig tradition och låt pokalen vandra mellan er.

Leave a Reply

mts_best