Underhållande kick off

Positiva och motiverade medarbetare är ingen självklarhet på arbetsplatser – det behövs en bra ledare i täten. Nog för att arbetet ska tas på allvar och medarbetare förväntas uppfylla kraven, men den som har roligt på jobbet presterar ofta bättre än den som inte är motiverad.

En kick off är ett enkelt sätt för att skapa god stämning och positiv energi på en arbetsplats. Här kommer några bra tips inför planeringen!

Kompetent ledare är A och O

Det är självklart viktigt att den anställda personalen besitter rätt kompetens och behörighet för att utföra arbetssysslorna, men det krävs också bra ledning. En uppskattad chef är inte bara lönsamt för verksamheten utan en motiverande faktor hos personalen. Tyvärr är det ingen självklarhet att människor är födda till att vara ledare på en arbetsplats. Faktum är att utbildning och anpassad ledarskapsutbildning ofta är en avgörande egenskap när det gäller att klara av ledarjobbet på alla plan. Nu för tiden finns det många alternativ för att förbättra yrkesrollen där du bland annat kan gå en professionell distansutbildning i ledarskap via nätet. Det här är något många företag investerar i för att säkerställa en kompetent ledning i verksamheten.

Duktiga ledare har ofta en trygg och öppen dialog med medarbetare på arbetsplatsen. Att skapa ett förtroende för personalen är viktigt i rollen som ansvarig och det motiverar i arbetsvardagen. Det handlar om att skapa en slags balans mellan ansvar och att känna tillfredsställelse på jobbet. Att kicka igång ett nytt kalenderår på rätt sätt kan vara nyckeln till en motiverande personalstyrka.

Spela på teamkänsla

Oavsett vilken bransch det handlar om brukar i regel kick off event handla om att låta personalen koppla av från arbetssysslorna. Helt enkelt ge medarbetarna underhållning och aktiviteter som sammansvetsar teamet och skapar en fin gemenskap.

En arbetsplats där majoriteten av de anställda tillhör den yngre åldersgruppen kan med fördel satsa på aktiv underhållning. Roliga och engagerade aktiviteter där alla får chansen att röra på sig och bara ha skoj tillsammans. Klassisk kick off underhållning för unga människor är go cart, paintball eller olika typer av tävlingar. Finns det gott om pengar i kassan kan eventet anpassas till något väldigt unikt och äventyrslystet.

Ledare som ansvarar för personal i äldre åldrar kan också få ut mycket av olika typer:https://chef.se/har-ar-hostens-5-hetaste-kickoff-trender/ av kick off’s eller företagsevent. En duktig chef har förmågan att veta på förhand vilken typ av kick off personalen skulle uppskatta. Det gäller att utgå från vilka behov som kan tänkas behöva jobbas med internet (exempelvis sammanhållning eller samarbete) och därifrån anpassa ett event eller kick off. Ett alternativ som kan skapa en positiv känsla bland personalen är att föra en dialog med de anställda kring vad de kan tänkas önska göra tillsammans utanför jobbets dörrar.

Leave a Reply

mts_best