Att flyga drake

En lite ovanlig men garanterat uppskattad present till en baby shower vore en drake. Drakflygning har en lång och så att säga högtflygande historia. Världen över är denna aktivitet mycket populär. Framförallt i Kina har man bemästrat drakflygningens konst. Även i USA är det populärt.

I Sverige ordnade man förr i tiden så kallade Drakfester på Gärdet i Stockholm. I synnerhet på 70-talet var detta stort. Ett tag var det nästan som en folksport. Man kunde bege sig till Gärdet och titta på imponerande drakar av alla storlekar, färger, former och stilar. Säkert blev många där och då inspirerade till att ta upp denna hobby själva.

Du kanske inte har provat det själv men säkerligen har du sett någon, kanske en väldigt ung människa, flyga drake. Det är vackert att se hur glad någon kan bli av att lyckas få ett tygstycke att lyfta från marken och sväva i vinden. De naturliga elementen i samspel med en liten människa. Vackert. Tydligen ska det också ha andra fördelar. Det är inte helt enkelt att få det att flyga då det är många faktorer som ska samspela harmoniskt. Hjärnan måste arbeta och räkna, vilket förstås utvecklar den, vilket är fallet med precis all annan träning av både fysisk och psykisk art.

När man väl bestämmer sig för att testa att flyga drake själv är det värt att lägga lite tid på att undersöka vad det finns för olika alternativ. Ett dålig, billig drake kan göra så att man tröttnar illa kvickt. Alla drakar är förstås inte likvärdiga och det rekommenderas att man lägger lite mer pengar – att man inte köper den allra billigaste, helt enkelt. Draken på bilen – det fina skeppet – är en variant som skulle hamna i överkant vad gäller pris. Det är inte heller en drake som man vill råka ha sönder första gången man ska flyga. Fast samtidigt ska man inte heller vara rädd för att lägga pengar på en riktigt snygg en om man råkar hitta en som verkligen faller en i smaken. Men som sagt, var lite måttlig. Det är lite poängen med själva aktiviteten – att man ska vara harmonisk och i kontroll.

Satsa därför på en drake vars pris hamnar någonstans i mitten av prisspannet. Om du fastnar för denna hobby kan du senare investera mer pengar. Om det visar sig att du får så kallad dille och blir kär så kommer drakarnas värld skänka dig stora mängder glädje och frid. Det är något väldigt graciöst och elegant med att flyga drake. Det går att jämföra med att segla segelbåt. Samspelet med vinden och att låta sig föras framåt enbart av naturens kraft. Du har antingen ett roligt flygförsök eller en livslång passion att vänta dig.

Leave a Reply

mts_best