Träna hemma

Att träna är något som är både roligt och nyttigt. Men ibland vill man inte gå till gymmet, utan träna hemma. Det kan finnas flera anledningar till det, och motsvarande fördelar med ett hemmagym. Vissa vill inte träna alls bland andra människor och vissa har svårt att hitta tiden till att ta sig till gymmet. Ibland kanske du bara vill bestämma själv över vilken musik som ska spelas när du tränar. Att då bygga upp med träningsutrustning hemma är en mycket bra idé som inte alls behöver kosta så mycket om du planerar lite.

Vad behöver jag ha?

Många har säkert gjort misstaget att skaffa sig en stor och otymplig produkt från TV-shop eller liknande som bara står och samlar damm hemma. Det är inte så bra, särskilt inte om du har begränsat med plats. Satsa istället på att tänka igenom vad du tycker det är roligt att träna med och köp det viktigaste först. Idag kan du köpa det mesta på nätet, av till exempel gorilla sports, och få det direkt hemlevererat till dörren. Tänk också på vad du tränar för när du väljer vad du ska köpa.

Om du tränar för ett Vasalopp så är en stakmaskin ett bra köp. Om du vill bli stark så är det en bra idé att investera i en skivstång eller ett par kettlebells. Om du vill få bra allroundträning med både flås och styrka och samtidigt bli av med en del aggressioner så kan ett par boxningshandskar och en sandsäck vara det du behöver. I många fall är det faktiskt så att du knappt behöver köpa något utan att en liten yta dedikerad till kroppsviktsträning räcker bra. Men se då till att hålla den ytan fri så att den används. Den bästa träningen är alltid den som blir av!

Leave a Reply

mts_best