Populärt med renovering på TV

 

TV-program av olika slag står för en stor del av underhållningen idag. På TV kan man se allt från nyheter och dokumentärer till serier, filmer och dokusåpor. Smaken är som baken heter det ju, och det återspeglas inte minst i det utbud som visas på TV idag. Under 2000-talet har det blivit omåttligt populärt med program där man kommer hem till personer för att exempelvis hjälpa till med ekonomi, städning, laga mat, lösa konflikter, bygga om eller designa och renovera.

A behind the scenes look, mid-reno

Det finns troligtvis flera orsaker till att vi fascineras av dessa program där familjer får hjälp med exempelvis en renovering. Dels tycker vi människor om att ta del av andras livsöden, många gånger kan man associera till sig själv och sitt liv, men inte minst blir man lätt inspirerad och får både idéer och kunskap genom den här typen av program. Ett renoveringsprogram kan exempelvis få en att vilja göra om i ett rum eller kanske hela huset. Vissa saker kan man göra själv, medan man vid andra delar av renoveringen behöver hjälp. Söker man exempelvis en målare Stockholm finns det professionell hjälp att få, men man behöver fortfarande ha idéerna om hur det ska se ut och där kan den här typen av underhållningsprogram vara bra.

En del program är helt enkelt till för att styla och göra om ett redan fungerande hem. Andra program spelar på människans vilja att hjälpa andra och bry sig om. Det kan också handla om fuskbyggen där familjer blivit satta i sjön. De har helt enkelt hamnat i situationer där de inte har någonstans att bo. Det kan även vara tillfällen där familjer helt enkelt tagit sig vatten över huvudet och påbörjat flera projekt som de sedan inte förmår att ro i land. Då rycker de engagerade programledarna med sina renoveringsteam in som en räddning till familjerna och det är ofta under tidspress, några dagar eller en vecka på sin höjd, som hela projektet ska genomföras. Det skapar en viss dramatik och spänning kring om man kommer hinna med allt under den knappa tiden.

Leave a Reply

mts_best