Cirkus som underhållning

Det finns viss typ av underhållning som är direkt riktad till barn medan annan underhållning är direkt anpassad till vuxna. Underhållning för barn kan till exempel vara lekplatser, vattenland och leksaksaffärer medan underhållning för vuxna kan vara vinprovning, ståuppkomiker, cigarrer eller att krydda sexlivet lite – något man kan läsa mer om på vuxen.se.
En typ av nöje som dock passar lika bra för stora som små är cirkus. Cirkus kombinerar skratt, spänning och musik i en fascinerande show som man minns långt efter showen är slut.
Modern cirkus är nutidens melodi

Cirkus är ett gammalt sätt att roa sig och hitta underhållning. Redan de gamla romarna tyckte om att titta på cirkus på lediga stunder, men då ofta i form av hästkapplöpning som var dåtidens cirkus. Modern cirkus såsom vi är vana att se den idag utvecklades i början på 1700-talet. Den 9 januari 1768 gick den första moderna cirkusföreställningen av stapeln i London. Idag består en cirkus ofta av akrobater, jonglörer, clowner och artister som gör konster i luften. Ibland kombineras detta med konster av dresserade djur. Cirkusen uppförs av ett kringresande sällskap som anländer till en plats, sätter upp sina tält och ger sin föreställning för att sedan åka vidare till nästa stad.

young judokas fighting in dojo

young judokas fighting in dojo

Att tänka på när du går på cirkus

Cirkusen uppförs i ett cirkustält där publiken sitter på stolar eller bänkar runt om en manege i mitten, där uppträdandena framförs. Tänk på att det kan vara kallt i tältet så om du går på cirkus under vintern eller tidiga varen kan det vara klokt att ta med en varmare tröja. På en cirkus säljs det ofta popcorn som besökarna kan snaska på under föreställningen. Tänk på att det kan finnas djur med i showen, så om du är allergisk kan det vara bra att välja en plats en bit ifrån manegen eller ta med allergimedicin. Det kan också vara bra att ta med dina glasögon så att du kan se tydligt vad som händer på manegen och uppe i luften, för att inte missa något av den häpnadsväckande showen.

Leave a Reply

mts_best