Testa på kampsport

Kampsport har länge varit mycket populärt i Sverige och i de flesta städer finns det riktigt många olika stilar att välja bland . Att prova flera olika kampsporter kan vara ett bra sätt att få lite mer erfarenhet och en uppfattning om vad det handlar om innan man bestämmer sig. I början av terminerna går det ofta att träna gratis en eller ett par lektioner. I den här texten ska vi behandla vad mer man bör tänka på innan man väljer sin stil. Vi kommer också att gå igenom vilka som är de populäraste kampsporterna i Sverige idag.

Välj en kampsport som passar dig

Det finns många olika kurser i kampsport att överväga. Innan man bestämmer sig för vilken kampsport man vill börja träna är det bra att fundera igenom sina träningsmål. Vill man bli så bra som möjligt för att kanske börja tävla i sin kampsport eller vill man lära sig en effektiv form av självförsvar? Vissa sporter har en väl utvecklad tävlingskultur medan andra är helt fokuserade på självförsvarsbiten. Kampsporter kan även handla mycket om österländsk filosofi och vara kulturhistoriskt intressanta. Många börjar dock träna för att kampsporter ger en allsidig form av träning för hela kroppen. Man brukar även säga att kampsport tränar psyket och disciplinen.

Populära kampsporter i Sverige

Karate och Judo kom till Sverige tidigt och blev snabbt populära. Båda sporterna finns i olika varianter och de flesta kan hitta en stil som passar dem. Wushu kung fu är en kinesisk kampsport, eller kampkonst ska man kanske säga, som är vacker att titta på och känd från otaliga kungfu-filmer. Brottning och boxning är kanske de kampsporterna som har längst tradition i Sverige. Två av de just nu snabbast växande kampsporterna är thaiboxning och mixed martial arts som förkortas MMA. I MMA tävlar utövarna i full kontakt med väldigt få regler. Det kan dock även vara en allsidig träningsform om du inte är intresserad av att gå matcher.

Leave a Reply

mts_best